اگر ظرفیت فعلی گاز CNG فعال شود، ارزآوری حدود 2 میلیارد دلاری خواهیم داشت.

به گزارش روابط عمومی شرکت توانا، بر اساس آمار رسمی وزارت نفت، به طور متوسط مصرف بنزین از ابتدای سال تا اواخر شهریورماه 1402 در حدود 116 میلیون لیتر در روز بوده است که در مقایسه با میانگین مصرف سال گذشته، در حدود 14 میلیون لیتر در روز افزایش داشته است.

*افزایش 14 میلیون لیتری مصرف بنزین در سال 1402

همچنین طبق آمار گمرگ، صادرات بنزین ایران در سال 1401، صفر بوده و اخباری مبنی بر واردات بنزین در زمان های مختلف در عناوین مختلفی مانند تهاتر نیز  منتشر شده است. در خوش بینانه ترین حالت اگر مصرف بنزین در سال گذشته را تراز بدانیم، امسال با ناترازی 14 میلیون لیتر در روز مواجه هستیم که الحمدالله دولت توانسته با راهکارهایی نیاز بنزین داخلی را تامین کند، اما همچنان خطر ناترازی بنزین را میتوان احساس کرد.

راهکارهای زیادی برای حل ناترازی بنزین وجود دارد. یکی از آنها حرکت خودروساز به سمت تولید خودروهایی با بهره وری بالاتر و مصرف سوخت کمتر یا پایبندی خودروسازان به تعهدات تولید خودروی پایه گاز سوز است. اما این راهکار، در بلند مدت میتواند به حل مشکل ناترازی بنزین کمک کند.

*پایبندی مسئولین مربوطه به برنامه شورای عالی انرژی کشور

طبق سند رسمی و برنامه شورای عالی انرژی، کشور باید به سمت توسعه صنعت CNG حرکت کند. اما در سالهای اخیر، حتی ناترازی بنزین نیز نتوانست کشور را به سمت استفاده حداکثری از CNG و توسعه این صنعت ملی حرکت دهد!

طبق محاسبات ما، ناترازی بنزین، سالانه در حدود 3 میلیارد دلار به کشور عدم النفع وارد میکند و همچنان تنها راهکار برون رفت از وضعیت فعلی، حرکت کشور به سمت سوخت پاک، ارزان و ملی CNG است.

درصورت باور مسئولین و تصمیم سازان کشور به ظرفیت واقعی CNG، مصرف بنزین تا 22 میلیون لیتر در روز کاهش خواهد یافت و کشور عزیزمان نه تنها دیگر با مشکل ناترازی بنزین مواجه نخواهد بود، بلکه با توجه به نیاز منطقه به بنزین، میتوانیم شاهد ارزآوری 2 میلیارد دلاری نیز باشیم.